Rusya

Rusya

Rusya Vize işlemleri


Rusya için vize almak, Schengen Vizesi sistemine dahil olan ülkeler için vize almaktan daha kolaydır. Rusya için vize, tüm evrakların tam olması ve bir sorun çıkmaması halinde iki gün içerisinde alınabiliyor. Eğer pasaportunuzda önceden alınmış Rusya Vizesi var ise, daha kolay alabiliyorsunuz. Konsolosluğun yoğunluğuna bağlı olarak bu süre değişebiliyor.

 

VİZE SÜRENİZİ UZATMAK İÇİN NE YAPMALISINIZ?

Rusya seyahati niz sırasında vize süreniz dolarsa ve daha uzun kalmanız gerekiyorsa, vize sürenizin dolduğu günden 1 gün sonra mazeret bildirme hakkınız vardır. Böylece kaçak duruma düşmez ve vizenizi uzatmak için işlemlere başlayabilirsiniz. Beyaz rusya vize sini uzatma işlemini son gün başlatırsanız, emniyet birimi tarafından size bir belge verilir ancak bu durum sicilinize kaydedilir. Bu belge ile birlikte size tanınan yaklaşık 4 gün içerisinde evrakları tamamlayıp ilgili birimlere giderek vize süresini uzatabilirsiniz.

VİZE BAŞVURUNUZ KABUL EDİLMEZSE NE YAPMALISINIZ ?Rusya Vizesi

Rusya vizesi başvurunuzun reddedilme nedenine göre, eksiklikleri tamamlayıp en kısa zamanda tekrar başvuruda bulunabilirsiniz. Konsolosluk tarafından neden reddedildiğine dair genellikle açıklama yapılır. Bunu öğrendikten sonra, eksik evraklarınız varsa tamamlayabilirsiniz. Eğer hiçbir neden yokken sürekli vize başvurunuz reddediliyorsa, avrupa insan hakları mahkemesine ya da uluslararası mahkemeye bile bu durumu bildirerek hakkınızı arayabilirsiniz.

Rusya Vize Başvurularında Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar

Pasaportunuzun yıpranmış olmaması ve imzalı olması,
Evraklarınızın güncel, doğru ve tam olması,
Başvuru formunun büyük harflerle Türkçe veya Rusça doldurulması,
Size gelen davetiyenin resmi makamlara onaylatıldıktan sonra gönderilmesi dikkat etmeniz gereken detaylar arasındadır.

Beyaz Rusya VizeTURİSTİK VİZE İÇİN GEREKLİ EVRAKLAR

Vize bitiş tarihinden itibaren en az 6 ay geçerliliği olan pasaport,
1 adet belirli ebatlarda, son 6 ay içerisinde çekilmiş fotoğraf,
Tam olarak doldurulmuş ve imzalanmış turistik başvuru formu,
Uçak ve otel rezervasyonları (ya da isme yazılı davetiye),
Maaş bordrosu ve SSK işe giriş belgesi,
Banka hesap cüzdanı, dökümü ve kredi kart fotokopileri gerekmektedir.

TİCARİ VİZE İÇİN GEREKLİ EVRAKLAR

 Rusya Ticari Vize Başvurusu 

Vize bitiş tarihinden itibaren en az 6 ay geçerliliği olan pasaport,

2 adet belirli ebatlarda, son 6 ay içerisinde çekilmiş fotoğraf,
Rusya Büyükelçiliği veya Konsolosluğu dikkatine yazılmış dilekçe
(antetli kağıda),
Şirket faaliyet belgesi, imza sirküleri, ticari gazette ilanı, vergi levhası,
SSK işe giriş belgesi,
İsme gönderilmiş ticari davetiye yazısı,

Banka hesapları dökümü ve kredi kartı fotokopisi,
Otel ve uçak rezervasyonları gerekmektedir.
Rusya ticari vizesi, 15 ve 25 günlük, 3 aylık ve 1 yıllık alınabiliyor.

RUS TÜRKİYE deki TEMSİLCİLİKLERİ

Rusya Konsolosluk Bilgileri
Aşağıdaki temsilcilikler den Rusya Vize ücreti hakkında detaylı bil alabilirsiniz.
Rusya Büyükelçiliği Adresi: Karyağdı Sokak, No:5, P.K. 35 Kavaklıdere Çankaya Ankara Türkiye
Tel: +90 (312) 439 2122

İstanbul Başkonsolosluğu Adresi: İstiklal Caddesi No:443 Beyoğlu İstanbul Türkiye
Tel: +90 (212) 292 5101

Trabzon Başkonsolosluğu Adresi: Refik Cesur Caddesi No:6 Trabzon Türkiye
Tel: +90 (462) 326 2600

İzmir Fahri Konsolosluk Adresi: Hotel Güneş Fatih Caddesi No:69 Çamdibi İzmir Türkiye
Tel: +90 (232) 461 5186

Antalya Konsolosluk Adresi: Park Sokak 30 Yenikapı Antalya Türkiye
Tel: +90 (242) 248 3202

Bu yazı 52744 kez okundu.

Etiketler: , ,

Diğer Yazılar

Yorumlar
  1. Vize.net | Yanıt
    01 Mart 2013

    Merhaba,

    Oturum vizeleri konusunda acentemiz hizmet vermemektedir.

  2. TALIP AYDIN
    28 Şubat 2013

    merhabalar bir konuda bana yardimci olabilirmisiniz ben suanda rusyadayim 25.02.2013 tarihinde evlilik yaptik ve bendeki suanda calisma vizasi var oturum icin basvuruda bulunmak istedik ve ordaki gorevli memurlar bu vizayla olmaz dediler  esiniz vize davetiye cikartmasi gerekiyor alinan vizayla basvuru aliyoruz dediler bize burda biz davetiye basvurusunda bulunacagiz kac gunde cikiyor ve konsolosluktan kac gunde veriliyor viza ben simdi bilet aldim gidis donus 09.03.213 gidis donus ise 01.04.2013 bu sure bana yeterlimi bu konuyla ilgili bana yazarmisiniz pc basindayim simdiden cok tesekkur ederim

  3. Ozden ceviker
    15 Ocak 2013

    Usinsk sehrine gitmek istiyorum komi cumhuriyetine bagli vize gerekiyomu?

  4. Nermin IŞIK
    14 Kasım 2012
  5. Vize.net | Yanıt
    23 Ekim 2012

    birdaha rusya vizesi alamazsınız problem yaşarsınız.

  6. erkan holat
    16 Ekim 2012

    su an rusyadayim 1 aylik turist vizesiyle geldim 2ay burda uzattim kasim 4 de vizem bitiyor 7 kasimda is geregi donus yapmam gerekiyor rusyaya herhangi bir sorunla karsilasirmiyim turkiyeden cikis yaparken??

  7. Vize.net | Yanıt
    16 Ekim 2012

    Merhaba,

    Rusya’ya 1 aya kadar vizesiz giriş yapabilirsiniz.Daha uzun kalmak istediğinizde davetiye getirmeniz gerekmektedir.

Yorum Yapın
Adınız Soyadınız
Yorumunuz
Email Adresiniz