Norveç

Norveç VizeNorveç  Turist Vizesi

Norveç bir Avrupa Birliği üyesi olmamasına rağmen, Schengen Vize sistemine dahil ülkeler arasındadır.
Norveç Konsolosluğu na görüşmeye gitmeden önce telefonla arayarak randevu talep etmeniz gerekmektedir. Evraklarınızı randevu almadan önce tamamlamış olursanız, sizden ek evrak talep etmeleri halinde, görüşme gününe kadar onları da tamamlayıp eksiksiz bir şekilde randevunuza gidebilirsiniz. Genellikle 1 hafta içinde alınabilen turistik vizelerin süresi yoğunluğa göre değişmektedir.

Daha önceden pasaportunuzda bir Norvec veya Schengen vizesi olsa bile 1 veya 2 hafta kadar bekleme olabiliyor. Bu yüzden seyahatinizden en az 1 ay önce vize başvurusunda bulunmanız gerekmektedir.

Norveç Vizesi başvuru nuzun olumlu sonuçlanabilmesi için, belgeler tam ve eksiksiz olmalı, mülakatınızda dürüst olmalısınız, bahsettiğiniz detayları kanıtlayabilmelisiniz, ziyaretinizin amacını açıklayıcı cevaplar vermelisiniz, şahsen başvuruda bulunmalısınız (önceden alınmış vizeleriniz olsa bile), transit vize istiyorsanız detaylı bilgi istenebilir sizden, tek girişli vizeniz varsa eğer başka bir ülkeyi ziyaret edip tekrar Norveç e dönemeyeceğiniz için çok girişli vize almanız gerekmektedir.

Norveç Vize başvuru sunda bulunurken dikkat etmeniz gereken noktalardan birisi de kendi ülkenize ya da oturma izninizin olduğu başka bir ülkeye geri dönüş yapabilme olanağınızın olduğunun kanıtlanmasıdır. SIS (Schengen Enformasyon Sistemi) nde kötü kayıtlarınız bulunmamalıdır.

Ayrıca görüşmeye giderken yanınızda norveç vize başvuru  formu bilgileri , T.C. kimlik kartınız, ve tarafınızdan imzalanmış, yıpranmamış bir pasaport bulundurmanız gerekmektedir. Görüşmeniz sırasında eksik olan evraklar varsa, tamamlamanız için size iki haftalık bir süre tanınacaktır.

Norveç Vizesi İşlemleriNorveç vize başvurusu için hangi evraklar gereklidir ?

Tüm vizeler için ortak istenen belgeler:

Vizenin bittiği tarihten sonra en az 3 ay geçerli olan pasaport,
İki adet, belirli ebatlarda ve arka fonu beyaz olan, son 6 ay içinde çekilmiş vesikalık fotoğraf,
Aile toplum kaydı ve İngilizceye tercüme edilmiş hali,
30.000 Euro teminatlı Seyahat Sağlık Sigortası,
Uçak bileti ve Otel rezervasyonları

 

(ya da isme yazılmış davetiye),
İmzalı ve tam doldurulmuş Norveç Vizesi başvuru formu,
Konsolosluğa hitaben yazılmış dilekçe gerekmektedir.

Bu belgelere ilave olarak, farklı amaçlı vizeler için istenen belgeler:

Ticari Vize – Norveç işçi vizesi İçin Gerekli Ek Evraklar

Şirketin vergi levhası, faaliyet belgesi, imza sirküleri, ticari sicil gazetesi,
SSK işe giriş belgesi (yeni işe girmiş olanlar için eski SSK belgesi gerekmektedir),
Ticari amaçlı davet yazısı (onaylı ve detayların belirtildiği),
4 aylık Sigorta bildirgesi (fotokopisi),
Şirketin gelir durumunu belirten belgeler gerekmektedir.

Norveç Turist vizesi için Gerekli Olan Ek Evraklar

Turist olarak gidecek kişinin çalıştığı şirketinin vergi levhası, faaliyet belgesi, imza sirküleri, ticari sicil gazetesi,
SSK işe giriş belgesi (yeni işe girmiş olanlar için eski SSK belgesi gerekmektedir),
4 aylık Sigorta bildirgesi (fotokopisi),
Vize talep yazısı (başvuran kişi tarafından yazılmış),
İzin garanti yazısı (şirket tarafından yazılmış),
Banka hesabı, varsa tapular, kredi kart fotokopileri vb. gerekmektedir.

EMEKLİLER İÇİN GEREKLİ OLAN EK EVRAKLAR

Gidecek kişinin emeklilik belgesi,
Banka hesapları, varsa gayrimenkul tapuları, kredi kartı fotokopileri vb.
Sağlık karnesinin fotokopisi gerekmektedir.

EV HANIMLARI İÇİN GEREKLİ OLAN EK EVRAKLAR

Gidecek kişinin evlilik cüzdan fotokopisi,
Banka hesapları, gayrimenkul tapuları, varsa diğer gelir belgeleri, kredi kartı fotokopileri vb.,
Eşi çalışıyorsa eşinin çalıştığı şirketin belgeleri,
Eğer varsa, eşinin geçerli veya eski Norveç vize fotokopisi,
Norveç Konsolosluğu vize bölümüne yazılmış dilekçe gerekmektedir.

ÖĞRENCİLER İÇİN GEREKLİ OLAN EK EVRAKLAR

Eğer eğitim masrafları sponsor veya aile tarafından karşılanacaksa, karşılayacak kişilerin gelir belgeleri,
Anne veya babanın, Norveç Konsolosluğu dikkatine yazdığı imzalı dilekçe,
Öğrenci olduğunuzu gösteren belgeleriniz,
Kayıt olunan okul veya kursun ön kayıt belgesi (öğrenim amaçlı başvurularda) gerekmektedir.

NORVEC in TÜRKİYE deki TEMSİLCİLİKLERİ

Norveç Büyükelçiliği Adresi: Kırkpınar Sokak No:18 Çankaya Ankra Türkiye
Tel: +90 (312) 405 8010
e posta : emb.ankara@mfa.no
Çalışma Saatleri: P.tesi Perşembe günleri arası 08:30 ve 16:30 saatleri arasında
Cuma günleri 8:30 ve 14:00 saatleri arasında
Vize Bölümü Saatleri: P.tesi Perşembe günleri arası 09:00 ve 12:00 saatleri arasında
Telefon ile Danışma Saatleri: P.tesi Perşembe günleri arası 13:30 ve 15:30 saatleri arasında
+90(312)4058940 numaralı telefona yapılabilmektedir.

İstanbul Başkonsolosluğu Adresi: Bilezik Sokak No:4 Fındıklı İstanbul Türkiye
Tel: +90 (212) 249 9753
Çalışma Saatleri: P.tesi ve Cuma günleri arası 09:00 ve 18:00 saatleri arasındadır.
İzmir Konsolosluğu Adresi: 1378 Sk. 4/1, Kat 2/201 Kordon İşhanı Alsancak İzmir Türkiye
Tel: +90 (232) 421 92 80
Çalışma Saatleri: P.tesi ve Cuma günleri arası 09:30 ve 12:30 saatleri arasındadır.

Antalya Konsolosluğu Adresi: Liman Mah. Akdeniz Cad. 262, Aktur Apt. K:4 D:11 Liman Kavşağı Antalya Türkiye
Tel: +90 (242) 259 00 83
Çalışma Saatleri: P.tesi ve Cuma günleri arası 08:30 ve 18:00 saatleri arasındadır.

İskenderun Konsolosluğu Adresi: Ünsal İşhanı, Atatürk Bulvarı Kat:1 İskenderun Türkiye
Tel: +90 (326) 613 45 67
Çalışma Saatleri: P.tesi ve Cuma arası 08:30 ve 12:30 arası, 14:30 ve 18:30 arasındadır
C.tesi günleri 09:00 ve 13:00 arasındadır.

Marmaris Konsolosluğu Adresi: Armutalan Uyum Sitesi No:40 Marmaris Muğla Türkiye
Tel: +90 (252) 417 47 90
Çalışma Saatleri: P.tesi ve Cuma günleri arası 13:00 ve 16:00 saatleri arasındadır.

Norveç Turist Vizesi Başvurusu NORVEC işçi vize formu bilgileri

Bu yazı 46198 kez okundu.

Etiketler: , ,

Diğer Yazılar

Yorumlar
  1. Vize.net | Yanıt
    03 Ocak 2014

    Vize başvuru formu internetten çıkartıpta dolduruluyor. Davetiye ve ne iş yaptığınıza dair evraklarınızı eklerseniz yeterli olmaktadır.

  2. Vize.net | Yanıt
    03 Ocak 2014

    Merhabalar, Erkek arkaşınıza davetiye gönderirseniz işveren, çalışan yada emekli olmasına göre evraklarını toparlatırsanız başvuru için yardımcı olmaktayız. Gerekli evraklara ve detaya 0 533 459 34 00 nolu ofis cebimizden ulaşabilirsiniz.

  3. barış saglamer
    18 Aralık 2013

    merhabalar norvecte nişanlım var aile ziyareti yapmak istiyorum nişanlım davetiye gönderdi vize basvuru formunu internetten cıktısını aldım herhangi bir sakıncası olurmu
     

  4. emine sunal
    16 Aralık 2013

    Merhaba. benim 3 yillik bir iliskim war , erkek arkadasim istanbulda yasior. ve sevgililer gunu icin buraya gelmesini istioruz hemde ailemle tanismak icin.  neler yapmamiz gerekli acaba ?

  5. Vize.net | Yanıt
    09 Aralık 2013

    Eşinizle birlikte oturum vizesi için başvurabillirsiniz yada eşiniz 3 aylık turistik, ziyaret amaçlı vize alıp yanınızda 90 gün kalış yapabilir.

  6. Vize.net | Yanıt
    09 Aralık 2013

    Merhabalar Davetiyeniz geldiyse sizde işveren, çalışan yada öğrenci olup Anne Baba evraklarınızı toparlarsanız Acentamız başvuru için yardımcı olmaktadır. Gerekli evraklara sitemizden yada 0 533 459 34 00 nolu ofis cebimizden ulaşabilirsiniz.

  7. duygu gülşen
    03 Aralık 2013

    iyi günler. ben su an yuksek lısans ogrencısıyım onumuzdekı yıl norvecte doktoraya baslamayı dusunuyorum, evlenırsem eşimle beraber gidebilr miyim?

Yorum Yapın
Adınız Soyadınız
Yorumunuz
Email Adresiniz