İsviçre

İsviçre Vizesiisviçre vizesi

isviçre schengen vize sistemine dahil olan ülkeler arasındadır. Coğrafi konumundan dolayı ve ekonomik ve politik açılardan Avrupa’nın önemli ülkelerindendir. İsviçre’nin resmi dili Almancadır. Bu yüzden mülakatlarda Almanca konuşabileceğiniz gibi, Türkçe olarak mülakat yapmanızda hiçbir sakınca yoktur.

İsviçre Konsolosluğu, oldukça düzenli ve sistematik çalışır. Ancak getireceğiniz evrakların isviçre vize formu nuzun doğru ve tam olduğundan emin olmalısınız. İsviçre Konsolosluğu vize başvuruları için önce konsolosluğun çağrı merkezinden bir randevu almanız gerekmektedir. P.tesi – Cuma günleri ve 08:00 – 18:00 saatleri arasında çağrı merkezini arayarak isviçre konsolosluk  mülakatı ve isviçre vize işlemleri niz için randevu alabilirsiniz.

Randevu talebi sırasında ister önceden bir İş Bankası’na yatırmış olduğunuz randevu talebi ücreti için pin numarasını ilgili kişiye söyleyerek, ister telefonla randevu talebi yaparken kredi kartınızla yapacağınız ödeme yoluyla vize için mülakat randevusunu alabilirsiniz. Gidiş amacınıza göre alacağınız vize için mülakatlarda farklı sorular sorulabilir. Bunun için mülakata gitmeden önce çevrenizden bu soruları öğrenerek, görüşmeye hazırlıklı gidebilirsiniz. Mülakata gitmeden önce, hatta telefonla randevu almadan önce evraklarınızın tam olduğundan emin olmalısınız.

İSVİÇRE’de VİZE SÜRENİZ DOLARSA NE YAPMALISINIZ?

İsviçredeyken isviçre vize süreniz dolarsa ve uzatmak isterseniz, yerel emniyet birimlerinin yabancılar şubesi ne başvuruda bulunabilir, vize sürenizi mazeret gerekçenizi bildirdikten sonra uzatabilirsiniz. Ancak bunun için 400 Euro gibi bir ücret ödemeniz gerekebilir.

İsviçre Vize Başvurusu

VİZE BAŞVURUNUZUN REDDEDİLMESİ HALİNDE NE YAPMALISINIZ?

isveç vizesi başvurunuzun reddedilme nedenleri evraklarınızın eksik olması olabilir. Size Konsolosluk tarafından bildirilen gerekçelere göre evraklarınızı tamamlayabilir ve en kısa zamanda tekrar başvuruda bulunabilirsiniz.

isviçre Vizesi Başvurusu İçin Hangi Evraklar Gereklidir ?

Tüm vize işlemleri  için ortak istenen belgeler:
Vizenin bittiği tarihten sonra en az 6 ay geçerli olan pasaport,
İki adet, belirli ebatlarda ve arka fonu beyaz olan, son 6 ay içinde çekilmiş vesikalık fotoğraf,
30.000 Euro teminatlı Seyahat Sağlık Sigortası,
Uçak bileti ve Otel rezervasyonları (ya da isme yazılmış davetiye),
İmzalı ve tam doldurulmuş İsviçre Vizesi başvuru formu ,
Konsolosluğa hitaben yazılmış dilekçe gerekmektedir.
Bu belgelere ilave olarak, farklı amaçlı vizeler için istenen belgeler:

TİCARİ VİZE İÇİN GEREKLİ OLAN EK EVRAKLAR

Şirketin vergi levhası, faaliyet belgesi, imza sirküleri, ticari sicil gazetesi,

SSK işe giriş belgesi (yeni işe girmiş olanlar için eski SSK belgesi gerekmektedir),
Ticari amaçlı davet yazısı (onaylı ve detayların belirtildiği),
4 aylık Sigorta bildirgesi (fotokopisi),
Şirketin gelir durumunu belirten belgeler gerekmektedir.

TURİSTİK VİZE İÇİN GEREKLİ OLAN EK EVRAKLAR

Turist olarak gidecek kişinin çalıştığı şirketinin vergi levhası, faaliyet belgesi, imza sirküleri, ticari sicil gazetesi,
SSK işe giriş belgesi (yeni işe girmiş olanlar için eski SSK belgesi gerekmektedir),
4 aylık Sigorta bildirgesi (fotokopisi),
Vize talep yazısı (başvuran kişi tarafından yazılmış),
İzin garanti yazısı (şirket tarafından yazılmış),
Banka hesabı, varsa tapular, kredi kart fotokopileri vb. gerekmektedir.

EMEKLİLER İÇİN GEREKLİ OLAN EK EVRAKLAR

Gidecek kişinin emeklilik belgesi,
Banka hesapları, varsa gayrimenkul tapuları, kredi kartı fotokopileri vb.
Sağlık karnesinin fotokopisi gerekmektedir.

EV HANIMLARI İÇİN GEREKLİ OLAN EK EVRAKLAR

Gidecek kişinin evlilik cüzdan fotokopisi,
Banka hesapları, gayrimenkul tapuları, varsa diğer gelir belgeleri, kredi kartı fotokopileri vb.,
Eşi çalışıyorsa eşinin çalıştığı şirketin belgeleri,
Eğer varsa, eşinin geçerli veya eski İsviçre vize fotokopisi,
İsviçre Konsolosluğu vize bölümüne yazılmış dilekçe gerekmektedir.

isviçre öğrenci vizesi için Gerekli Olan Ek Evraklar

Eğer eğitim masrafları sponsor veya aile tarafından karşılanacaksa, karşılayacak kişilerin gelir belgeleri,
Anne veya babanın, İsviçre Konsolosluğu dikkatine yazdığı imzalı dilekçe,

Öğrenci olduğunuzu gösteren belgeleriniz,
Kayıt olunan okul veya kursun ön kayıt belgesi (öğrenim amaçlı başvurularda) gerekmektedir.

İSVİÇRE’nin TÜRKİYE’deki TEMSİLCİLİKLERİ

Aşağıdaki temsilcilikler de aile birleşim vizesi hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz.

İsviçre Büyükelçiliği Adresi: Atatürk Bulvarı 247 P.K.25 Kavaklıdere Ankara Türkiye
Tel: +90 (312) 457 3100

İsviçre Başkonsolosluğu Adresi: 1. Levent Plaza, A Blok Kat:3 Büyükdere Cad. No:173 P.K.90 Levent İstanbul Türkiye
Tel: +90 (212) 283 1293
Vize Randevusu Çağrı Merkezi: +90 (212) 340 4541 (P.tesi – Cuma günleri)
Konsolosluk Bölümü:(P.tesi – Cuma arası 08:30 – 11:00 )

İzmir Konsolosluğu Adresi: 1380 Sokak Alyans Apt. B Blok K:3 D:6 Alsancak İzmir Türkiye
Tel: +90 (232) 421 4239

Antalya Konsolosluğu Adresi: Işıklar Caddesi No:57 Antalya Türkiye
Tel: +90 (242) 243 1500

Gaziantep Konsolosluğu Adresi: Ordu Caddesi No:70 Kat:1 Gaziantep Türkiye
Tel: +90 (342) 338 3114

Bu yazı 63590 kez okundu.

Etiketler: , ,

Diğer Yazılar

Yorumlar
  1. Vize.net | Yanıt
    06 Ocak 2014

    Konsolsoluk hergün açık saat 14:00 ile 14:30 arası konsolosluğa gidip direkt sorabilirsiniz.

  2. Vize.net | Yanıt
    06 Ocak 2014

    Aile birleşimi vizesine başvurursanız ve vizeniz çıkarsa gidebilirsiniz. Acentamız Aile birleşimine yardımcı olamadığından
    Almanya konsolosluğundan bilgi alabilirsiniz.

  3. Ramazan gökdemir
    03 Ocak 2014

    Merhaba ben Türk vatandaşıyım ama isviçrede yaşıyorum, Türkiyede İsviçre oturum kartımı kaybettim ne yapmalıyım? Acil İsviçreye dönmem lazım.
    Konsolosluk hangi günler açık?

  4. yakarışık
    24 Aralık 2013

    merhaba kız arkdaşım almanya berlinde yaşıyor alman vatandaşı ama bbiz isviçrede yaşamak istiyoruz evliliğimiz türkiyede gerçekleşicek  evlilikten sonra kız arkadaşım beni isviçreye direk götürme şansı varmı

  5. Vize.net | Yanıt
    09 Aralık 2013

    Yakınızdan davetiye almanız gerekiyor. Nerede konaklayacağınızı uzun veya kısa olmasına kanıtlamanız gerekiyor. Siz, çalışan olmanıza göre şirket evraklarınızı, evlilik cüzdanı, içinde bakiyeli banka hesap cüzdanı ve eski yeni pasaport ve kimliğinizi toparlarsanız acentamız başvuru için yardımcı olmaktadır. Gerekli evraklara sitemizden yada 0 533 459 34 00 nolu ofis cebimizden ulaşabilirsiniz. Daha önceden isviçre vizeniz yok ise şahsen gelmeniz gerekmektedir. Eğer eşiniz yada siz şahsen gelmek istemiyorsanız ispanya üzerinden şahsen gelmeden vize başvurunuzda yapılabilmektedir.

  6. bodrum bodrum
    26 Kasım 2013

    mrb biz isviçreye 10 günlüğüne tatile gitmek istiyoruz fakat orada bir yakınımız var onlarda konaklayacağız onların bize davetiye göndermesimi gerek  bide eşimin 2 ay önce sigorta çıkışı yapıldı işsizlik maaşı alıyor bu vize almamıza engel olurmu  eşimin üzerine araba ve ev ruhsatı var banka hesabına yüklü para yatırsak olurmu   benim sigortalı işim var ve benim üzerimede araba ruhsatı var yardımcı olursanız sevinirim

  7. Vize.net | Yanıt
    25 Kasım 2013

    size bazı sorular sorarak evraklar konusunda yön verebiliriz.Ancak bu durumda evrak listenizi olusturabiliriz.İsterseniz tarafımıza 02122407045-05334593400′dan ulaşabilirsiniz.

Yorum Yapın
Adınız Soyadınız
Yorumunuz
Email Adresiniz