İngiltere Vizesi

İngiltere Vize İşlemleri

İngiltere Vizesi

İngiltere Vize işlemleri
İngiltere, hem turistik açıdan hem de dil okulları ve üniversite tercihleri açısından oldukça çok vize başvurusu bulunulan ülkeler arasındadır. İngiltere için alınan vizeler ; Yerleşim Vizeleri, Au-pair Vizeleri, Çalışma Vizeleri, Öğrenci Vizeleri ve Ziyaret Vizeleridir.

Ziyaret Vizesi

Ziyaret vizeleri arasında, Aile Ziyaret Vizesi, Turist Vizesi, İş Ziyareti Vizesi, Öğrenci Ziyaretçi Vizesi bulunmaktadır. Bu vize en az 6 ay süre için verilir ve bu vizeyi İngiltere’den uzatma şansınız yoktur. Bu süreyi yasa dışı olarak aşmanız halinde birdaha vize alma şansınız neredeyse yoktur.

İngiltere Turist Vizesi İçin İstenen Belgeler

İngiltere turistik vize başvurunuzu yapmadan önce mülakata giderken yanınızda bulundurmanız gerekli olan İngiltere Vizesibazı dökümanlar vardır. Bu dökümanların asıllarıyla birlikte fotokopilerini yanınızda bulundurmanız gerekmektedir. Ayrıca tüm Türkçe belgeler, İngilizce çevirileriyle birlikte başvuruda sunulmalıdır.
İngiltere vizesi sahibi tarafından imzalanmış ve tam doldurulmuş İngiltere Vize Başvurusu Formu,
Vize bitiş tarihinden sonra en az 6 ay geçerlilik süresi olan pasaport,
2 adet son 6 ay içerisinde çekilmiş fotoğraf (bu konuda önceden belirlenmiş fotoğrafçılarda çektirmeniz faydalı olacaktır istenilen özelliklerdeki fotoğrafın edinilmesi açısından),
Pasaportunuzun 1,2,3,4, ve son sayfa fotokopileri
Antetli kağıda İngiltere Büyükelçiliği veya Konsolosluğu dikkatine yazılmış orjinal dilekçe,
SSK işe giriş belgesi fotokopisi, maaş bordrosu fotokopisi, hesap cüzdanı fotokopisi, kredi kartı fotokopisi,
Şirketiniz var ise imza sirküleri fotokopisi, şirketin son tarihli vergi levhası fotokopisi, son üç aylık faaliyet belgesi fotokopisi, sicil gazetesi fotokopisi,
Üzerinde isim detayları olan davetiye veya otel rezervasyonu,
Uçak rezervasyonu gerekmektedir ve bu sayede İNGİLTERE VİZE İŞLERİ ni kolaylaştırır.

Öğrenci Vizeleri

Bu vizeyi alabilmenin en önemli noktası, bir okula veya bir dil kursuna kayıt yaptırmış olmaktır. Ancak son yıllarda en çok reddedilen vize başvurusu öğrenci vizesi olduğu için, görevlileri neden İngilizce öğrenmek istediğiniz konusunda ikna etmeniz gerekmektedir. Bu vizenin süresini İngiltere’den uzatabilir, ayrıca haftalık 20 saat çalışma izniniz olabilir öğrencilik yaparken.
Öğrenci olarak İngiltere’ye gidecek olanların öğrenci vizesi almaları gereklidir. 6 aydan fazla gidecek olan öğrenciler için (24 hafta ve üzeri) 6 ay üzeri vize almaları gerekmektedir. Öğrenci vizesinin dikkat edilmesi gereken önemli noktaları olduğu için bir acenta vasıtasıyla alınması gereklidir. Konsolosluk, öğrenci vizelerini standart bir şekilde 6 ay olarak vermektedir. Önemli olan ne kadar süreyle okula kayıt olduğunuzdur, yoksa 6 ay kalabileceğiniz anlamına gelmez bu vize. ingiltere ’ye giriş yaparken, havaalanındaki görevliler pasaportunuzun üzerine, orada kalış sürenizi belirtecek bir damga vuracaktır. Ayrıca öğrenciler, 6 ay ve üzeri kalma hakkına sahiplerse, part-time çalışma izinleri de olmaktadır.

İngiltere Vize İşlemleri

Vize başvurusunda, neden İngilizce öğrenmek istediğinizi, kalacağınız süre içerisindeki okul de diğer masrafların hangi kaynaktan karşılanacağının kanıtlarını göstermeniz gerekir. Örnek olarak; 20.000YTL tutacak masraflar için sizin hesabınızda 2.000YTL görünüyorsa, Konsolosluk bundan şüphe duyacaktır ve ozaman vizenizi almanız zor olabilir. Ancak hesabınızda böyle bir masraf için 25.000YTL bulunduğunu gösteren bir kanıtınız varsa vize almanız kolaylaşacaktır. İngilizceyi neden öğrenmek istediğinizi kanıtlamanız konusunda ise mesleki açıdan gerekliliğine değinebilirsiniz. Ancak işiniz, İngilizce öğrenmenizi gerektirmeyen bir iş ise, İngilizceyi öğrenmenizin gerekliliği konusunda Konsolosluğu ikna etmeniz zorlaşabilir. Ya da okulu bitirdikten sonra birkaç yıl evde boş oturduysanız, neden birden bire İngilizce öğrenmek istediğinizi kanıtlama konusunda zorluk çekebilirsiniz. Bu yüzden vize alımına hazırlanırken, İngiliz Konsolosluğu’nun web sayfasındaki istenen belgelere hazırlık yaparken, mülakat için bir strateji geliştirip, sorulabilecek sorulara önceden hazırlıklı olmanız faydalı olacaktır.

Yerleşim Vizesi

Yerleşim vizeleri; Yerleşim (Eş, yaş sınırını aşmamış çocuk) Vizesi, Aile Birleşim Vizesi, Ankara Antlaşması Eş Vizesi, Çalışma İzni Sahibi Eş ve Çocuk Vizesi, Avrupa Vatandaşları Eş Vizesi (EEA), Nişanlı Vizesi, 65 Yaş Üstü Aile Üyeleri Vizesi, Evli Olmayan Çiftler İçin Yerleşim Vizesi olarak sınıflandırılabilir. Bu vize, en zor alınan vize türüdür. Bu yüzden çok daha fazla evrakla görüşmeye gitmeniz gerekebilir. Sonuçlanması da oldukça uzun süren bu başvuruları, bir aracı kurum vasıtasıyla yapmanız ve bu konuda bilgi almanız daha doğru olacaktır.

Çalışma Vizesi

Bu vizenin birçok çeşidi vardır ama en çok uygulananları; Çalışma İzni Vizesi ve Ankara Antlaşması Vizesidir. Bu başvurular İngiltere’deki işvereniniz tarafından yapılır. İngiltere’den adınıza çıkarılan bu vize için şahsi başvuru yapamazsınız. İngiltere’de şirket kurmak isteyenler için Ankara Antlaşması Vizesi yoluyla başvuru yapmak gerekmektedir. Oldukça detaylı olan bu vize başvuruları için bir acente yardımı almanız daha doğru olacaktır.

Au- Pair Vizesi

Bu vize, iki yıl boyunca İngiltere’de bir ailenin yanında kalarak hem para kazanmanızı, hem de dil öğrenmenizi sağlayacaktır. Bu başvuruyu yaparken gerekli olan şey, aile tarafından size gönderilen davetiye mektubu ve 17-27 yaş aralığında olmanızdır.

İngiltere Vize Formu Başvuru Sonuçları Ne Zaman Alınır ?

Eğer başvuran kişinin pasaportu boş pasaportsa ve başka ülkenin vizesi, giriş çıkış damgası yok ise, 5 iş günü içinde sonuçlanır vize başvurusu . Eğer “dolu pasaport” olarak tabir edilen içerisinde son beş yıl içerisinde alınmış Schengen (şengen) vizesi, İtalya vizesi, İngiltereye vize ya da ABD vizesi varsa 3 iş günü içinde sonuçlanır başvurular.

İngilitere Vizesi Ne Kadar Sürede Geçerli Olur ?

İngiltere Konsolosluğu en az 6 aylık vize verir. 6 aylık vize ücreti 280 YTL dir. Eğer uzun dönem vizesi almak istendiğinde 1 – 10 yıl arasında değişmektedir ve 1-2 yıl için 690 TL 5 yıl için 1180 TL, 10 yıl için 1450 TL ödemek gerekir. Bu seçim tamamen yolcunun tercihine ve başvurunun sonucuna bağlı olmaktadır. İngiltere’ye sık giden yolcular için uzun sureli vize almak daha mantıklı olabilir. Uzun sureli vize için ödenen ücret aynı olmasına rağmen Konsolosluğun insiyatifine bağlı olarak 2 – 10 yıl arasında vize verilebilir.

İNGİLTERE’nin TÜRKİYE’deki TEMSİLCİLİK BİLGİLERİ

Ankara
İngiliz Büyükelçiliği Adres: Şehit Ersan Caddesi 46/A Çankaya Ankara Türkiye
Çalışma Saatleri: 08:45 – 17:30
Vize Başvuru Saatleri: 09:00 – 12:00 (P.tesi, Salı, Çarşamba, Perşembe, Cuma)
Vize Teslim Saatleri: 09:00 – 12:00 (P.tesi, Salı, Çarşamba, Perşembe)
Telefon: +90 (312) 455 3344

İstanbul
Meşrutiyet Caddesi No: 34 Tepebaşı Beyoğlu 34435 İstanbul Türkiye
Çalışma Saatleri: Pazartesi – Cuma arası 8:30’dan 16:45’e kadar.
Konsolosluk bölümü, Pazartesi – Cuma arası 9:00 – 12:00 ve 14:00 – 15:30 olarak halka açıktır.
Tel: +90 (212) 334 6400

İzmir
1442 Sokak No: 49, PK 300 35220 Alsancak, İzmir Türkiye
Çalışma Saatleri: Pazartesi – Cuma (kış saati) 09:00 – 13:00 ve 13:45 – 16:30 arası.
Halka Açık Çalışma Saatleri: Pazartesi – Cuma, 09:30 – 12:30 ve 14:00 – 16:00 arası.
Tel: +90 (232) 4635151

Antalya Fahri Konsolosluk

Fevzi Çakmak Caddesi 1314 Sokak 6/8 Elif Apt. Antalya Türkiye
Çalışma Saatleri: Pazartesi – Cuma (kış saati) 09:00 – 13:00 ve 13:45 – 16:30 arası.
Halka Açık Çalışma Saatleri: Pazartesi – Cuma, 09:30 – 12:30 ve 14:00 – 16:00 arası.
Tel: +90 (242) 244 5313

Bodrum Fahri Konsolosluk

Cafer Paşa Cad. 2. Emsan Evleri No:7 Bodrum, Muğla Türkiye
Çalışma Saatleri: Pazartesi – Cuma (kış saati) 09:00 – 13:00 ve 13:45 – 16:30 arası.
Halka Açık Çalışma Saatleri: Pazartesi – Cuma, 09:30 – 12:30 ve 14:00 – 16:00 arası.
Tel: +90 (252) 313 0021

Fethiye Fahri Konsolosluk

Atatürk Caddesi Likya İş Merkezi Kat:2 No: 202 48300 Fethiye Muğla Türkiye
Çalışma Saatleri: Pazartesi – Cuma (kış saati) 09:00 – 13:00 ve 13:45 – 16:30 arası.
Halka Açık Çalışma Saatleri: Pazartesi – Cuma, 09:30 – 12:30 ve 14:00 – 16:00 arası.
Tel: +90 (252) 614 6302

Marmaris Fahri Konsolosluk

Yeşil Marmaris Turizm ve Yat İşletmeciliği A.Ş. Barbaros Caddesi 11, Marina (P.O. Box 8 ) 48700 Marmaris Türkiye
Çalışma Saatleri: Pazartesi – Cuma (kış saati) 09:00 – 13:00 ve 13:45 – 16:30 arası.
Halka Açık Çalışma Saatleri: Pazartesi – Cuma, 09:30 – 12:30 ve 14:00 – 16:00 arası.
Tel: +90 (252) 412 6486

Adana Fahri Konsolosluk
Çalışma Saatleri: Pazartesi – Cuma (kış saati) 09:00 – 13:00 ve 13:45 – 16:30 arası.
Halka Açık Çalışma Saatleri: Pazartesi – Cuma, 09:30 – 12:30 ve 14:00 – 16:00 arası.
Tel: +90 (533) 734 8777

Bu yazı 202951 kez okundu.

Etiketler: , ,

Diğer Yazılar

Yorumlar
  1. Vize.net | Yanıt
    07 Şubat 2014

    İş oturumu konusunda bilgimiz olmadığından ingiltere büyükelçiliğine danışmanızı tavsiye ederim.

  2. metin oskan
    07 Ocak 2014

    sayin yetkililer ben fransadan yasayan ve surekli isci oturumu olan turk vatandasim ingiltereye bir haftalik ziyarete gitmek istiyorum bizde vize isteyorlarmi istiyorlara neler gerekiyor bilgi verirseniz sevinirimsaglarimla

  3. Vize.net | Yanıt
    06 Ocak 2014

    Eğer vizenin süresini geçirdiyseniz ve fazla kaldıysanız 10 yıl vize alamama durumunuz olabilir. Bunu anca başvuru yaptığınızda bilebilirsiniz.

  4. enes sezgin
    05 Ocak 2014

    Merhaba benim almanyada evlilik yoluyla bir yillik oturumum var  burdan ingilteredeki akrabalarimi ziyaret etmek istiyorum ancak 3 sene once ingiltereye 9 aylik vizeyle gittim ama vizem bittigi halde bir bucuk sene kacak kaldim bu benim icin bir engel olurmu yardiminiz ivin simdiden tesekkurler

  5. Vize.net | Yanıt
    03 Ocak 2014

    Eğer Aile birleşimi yada oturum vizesine başvursuysanız. Turist vizesi konsolosluk genel itibariyle vermemektedir. Bu yüzden vizenizin çıkmasını beklemeniz gerekir.

  6. zulfiye kaya
    18 Aralık 2013

    Merhaba benim eşim Avusturya’da altı yıldır orda iki sene oldu prumut vizesini alalı bizim vizemizde ancak iki ay önce süreç başladı 9 ila 12 arasında sürebilir dediler bizde misafir vizesiyle yani turist olarak gitmek istiyoruz acaba mümkünmü gidebilirmiyiz cevap yazarsanız çok mutlu olurum bu arada iki de çocuğum var bi anne olarak.şimdiden Teşekkürler
     

  7. Vize.net | Yanıt
    25 Kasım 2013

    oturma izniniz olabilir lakin ingiltere vizesi almanız gerekmektedir.www.vize.net/ingiltere-vizesi.html sayfamızda yazan evrakları toparlarsanız size yardımcı olabiliriz. Acentamıza 02122407045-05334593400′dan ulaşabilirsiniz.

Yorum Yapın
Adınız Soyadınız
Yorumunuz
Email Adresiniz