Hindistan

Hindistan Vizesi

Hindistan Vizesi

Hindistan (resmi adıyla Hindistan Cumhuriyeti), Güney Asya’da bir ülkedir. Bir milyarın üzerindeki nüfusuyla, dünyanın en kalabalık ikinci ülkesidir. Batıda Pakistan ile, kuzeyde ise Çin, Nepal ve Bhutan ile, doğuda ise Bangladesh ve Myanmar ile sınır komşusudur. Güneyinde ise Hint Okyanusu bulunmaktadır.
Hindistan’da giderek gelişen teknoloji sektörü ve işçiliğin ucuz olması, özellikle ticari açıdan yapılan ziyaretleri artırmaktadır. Turizm açısından da mistik bir cazibesi bulunan Hindistan’ın popüleritesi oldukça fazladır.

 VİZE BAŞVURULARINDA İSTENEN BELGELER

Hindistan Ticari Vize Başvurusu:

Ticari vize başvurularında istenen belgeler genellikle şirketiniz hakkındaki detaylı bilgileri içerir. Çalıştığınız şirketin ticaret sicil gazetesinin fotokopisi, imza sirküleri, vergi levhası fotokopisi, faaliyet belgesi gerekmektedir. Ayrıca size ait SSK işe giriş belgesi, Hindistan’da sizi davet eden firma tarafından adınıza gönderilmiş bir davet yazısı ile, Hindistan Büyükelçiliği’ne ya da Konsolosluğa hitaben yazmış olduğunuz bir dilekçe gerekmektedir. Hindistan Vize Başvurusu Formu nu doldurmuş olmanız da gerekir.

Yeni Delhi Hindistan Vize işlemleri

Hindistan Turistik Vize Başvuruları: Turistik vize başvurularında, bir firmada çalışanların, aynı ticari vize başvurusunda olduğu gibi, firma hakkındaki belgeleri ibraz etmeleri gerekmektedir. Ayrıca, banka hesap cüzdanı dökümleri, eğer varsa üzerine kayıtlı herhangi bir mülkün tapu fotokopisi, Konsolosluğa yazılmış dilekçe, kredi kartı fotokopileri ve otel ve uçak rezervasyonları gerekmektedir.

Öğrenci olanların, ailelerinin gelir belgeleri ve okul kimlikleri gerekir. Emekli olanların, emeklilik belgeleri ve hesap cüzdanları gerekir. Ev hanımlarının ise, eşine dair şirket bilgileri ve gelir belgeleri gerekmektedir.

HİNDİSTAN VİZESİ BAŞVURULARI İÇİN NOTLAR
hindistan_vize_islemleri

Hindistan, Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşları’na (tüm pasaportlara) vize uygulamasında bulunur. Ancak Hindistan vizesi almak okadar da zor değildir. Özetle, vize başvuru ücretini, geçerliliği olan pasaportunuzu ve 1 vesikalık fotoğrafınızı ibraz etmeniz halinde en kısa zamanda (genelde 1 gün içinde) vizenizi alabilirsiniz. Buradaki tek sorun, Hindistan’ın genellikle kısa süreli vize vermesidir.

Eğer uzun süreli bir Hindistan seyahati planlıyorsanız ve bu seyahatiniz boyunca Nepal veya Bangladesh gibi diğer sınır ülkelere geçiş yapmak istiyorsanız, ozaman Hindistan için en az üç aylık vize alıp çok girişli olmasına dikkat etmelisiniz.
Genelde kısa sürede sonuçlanan vize başvuruları için Hindistan ekspres başvuru vize uygulaması yoktur. Bayram ve tatiller gibi dönemlerde birikmenin fazla olabileceği ve yoğunluğun fazlaca yaşanabileceği tahmin edilirse, vize başvurularının en az 1 ay önce yapılması gerekmektedir.

HİNDİSTAN VİZE ÜCRETLERİ

Normal tek girişli Hindistan vizesi ücreti 40 dolar civarındadır.
Banka hesabınızda yaklaşık olarak 500 dolar göstermeniz, seyahatiniz boyunca bazı acil masraflarınızı karşılayabileceğinizi göstermek için yeterli olacaktır.
Çift girişli vize ücreti 60 dolar civarındadır. Eğer Pakistan üzerinden Hindistan’a giriş yapacaksanız, 30 dolar kadar ödeyerek aynı belgeleri ibraz ederek alabilirsiniz. Ama siz yine de işinizi şansına bırakmayın, çok girişli bir Hindistan vizesi alın.

HİNDİSTAN ın TÜRKİYE TEMSİLCİLİKLERİ

Hindistan Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği İrtibat Bilgileri
Adres: Cinnah Cad.77,  06680 Çankaya Ankara Türkiye
Tel: +90 (312) 438 21 95
chancery@indembassy.org.tr
www.indembassy.org.tr
Çalışma Saatleri: P.tesi ve Cuma günleri arasında, 09:00 ve 17:30 saatleri arasındadır.

Hindistan Cumhuriyeti İstanbul Konsolosluğu İrtibat Bilgileri
Adres: Harbiye Mahallesi No:118 Şişli İstanbul Türkiye
Tel: +90 (212 225 89 79

Hindistan Ticaret Turları için de Vize işlemleri nizi tam ve eksiksiz olarak yerine getirmeniz şartıda aranmaktadır.

 

Bu yazı 43678 kez okundu.

Etiketler: , ,

Diğer Yazılar

Yorumlar
« 12345 »
  1. Vize.net | Yanıt
    02 Ekim 2013

    Evraklarınızı toparlarsanız yardımcı oluyoruz. 0 533 459 34 00 nolu ofis cebimizden ulaşabilirsiniz.

  2. Vize.net | Yanıt
    02 Ekim 2013

    Banka hesap cüzdanınız, kimlik ve pasaportunuz ve 2 resminizle birlikte acentamız başvuru için yardımcı olmaktadır. Acentamıza 0 533 459 34 00 nolu ofis cebimizden ulaşabilirsiniz. Tura yazılmadan otel ve uçak rezervasyonu ile başvuru için yardımcı olmaktayız.

  3. Vize.net | Yanıt
    02 Ekim 2013

    Sizin yada Eşinizin evraklarını toparlarsanız Başvuru için yardımcı oluyoruz. Konsolosluk başvuru için şahsen çağırmaktadır. Ankaradan şahsen gelipte başvurunuz yapılmaktadır. Karşıdan davetiye yada otel rezervasyonu yaptırırsanız buna göre başvurabiliriz. Gerekli evrak ve detaya 0 533 459 34 00 nolu ofis cebimizden ulaşabilirsiniz.

  4. barbaros uysal
    11 Eylül 2013

    mrb adım barbaros 27 yaşındayım hındıstana 15 gunlugune gezmek ıstıyorum ama bı turla degıl kendım veya bı kac arkadas  gurubumla ılla bır tura yazılmam mı gerekıyor bu arada işsizim bu sorun olurmu pasaport dahıl ucak veya trenle gıtmeyı planlıyorum bu 15 gunluk gezı ıcın ayırdıgım mıktar turk parasıyla 3 bın 500 tl sızce yeter mı vıze alabılırmıyım bu arada 2013 aralık veya 2014 ocak ayında gıtmeyı planlıyorum yol arkdaslarına duyrulur sıte admınıne sımdıden teskekurler bu sorularımı cevaplarsanız ben cok memnun olurum !!
    işsizim vize almakta sorun yaşarmıyım trenle gıtmek ıstıyorum olmassa ucakla bu arada iran pakıstandan falan gecıyor guzergah bıde ıngılızcem orta duzeyde bu vıze alırken ıngılızcemı kendımı anlatmak zorundayız bıraz benı bılgılendırısenız cok sevnırım ya bu sıteden yol arkdasları ve admın ulasabılır veya burdan bılgılendırebı9lrısınız sımdıden cok tesekkur edıyorummm

  5. Mehri Baş
    06 Eylül 2013

    merhaba, benim kuzenim mogasu (ismi yanlış da olabilir bangolura 3 saat uzaklıkta) şehrinde okuyor ve daha 2 yıl orada kalacak. bu süre zarfında kışın onu ziyaret etmek istiyorum. bu arada orduda ikamet ettiğimden vize işlemlerini ancak online yapabilirim. belki uçuştan 1 gün önce ist veya ankrda bulunabilirim. ziyareti 12 yaşındaki oğlumla yapmayı düşünüyorum. ev hanııyım. önerilerinizi bekliyorum. teşekkürler

  6. Vize.net | Yanıt
    31 Mayıs 2013

    kanunen 18 yasın altında oldugunuz ıcın sızın vıze basvurunuz için ailenizden noterden mufakname yani anne babanızın yurtdısına çıkısına iznim bilgim vardır dıye belgenız olmadan işlem yapamazsınız.bu belgeyle birlikte evraklarınızı toparlarsanız size yardımcı olalım.Acentamıza 02122407045-05334593400′dan bize ulasabilirsiniz.

  7. esra atakan
    31 Mayıs 2013

    benim nişanlım hindistan mumbai de yaşıyor biz 7 ay sonra evlenecegiz benim oraya gitmem için neler gerekir. neler yapmam gerekiyor ben oraya turist vizesi ile gitsem evlilik yapabilir miyim  bu arada yaşım(  17 )29.01.1996 ocak ayında 18 yaşında olacagım lütfen bana yardımcı olun

« 12345 »
Yorum Yapın
Adınız Soyadınız
Yorumunuz
Email Adresiniz