Fransa Vizesi

Fransa Vizesi

Fransa Vizesi işleri
Fransa Schengen vize sistemine dahil olan ülkeler arasında olduğu için, vize alınması için yapılması gerekenler, diğer Schengen ülkeleriyle benzerlik gösterir. Randevu usulüyle çalışmakta olan Fransız Konsolosluğu için bu ülkeye gitmeyi planladığınız tarihten en az 2-3 hafta önce vize başvurusunda bulunmanız gerekmektedir. İlk kez Fransa veya Schengen vizesi alacak olanların şahsen başvuru yapmaları zorunludur. Diplomatik, Hususi ve Hizmet Pasaport sahipleri, 90 güne kadar vizesiz Fransada kalabilirler.
 FRANSA VİZESİ İÇİN RANDEVU SİSTEMİ

Türkiye’nin her yerinden +90 (212) 340 4443 numaralı telefonu, hafta içi 08:00 – 18:00 saatleri arasında arayarak randevu almak gerekmektedir. Bu telefon numarasını ararken pasaport numaranızı soracaklardır, bu yüzden pasaport numaranızın yanınızda olması gereklidir. Ayrıca randevu başvurusundan önce evraklarınızın tamamlanmış olması önerilmektedir.Bu numarayı aradıktan sonra, randevunuzu kaydetmeleri için belli bir ücret talep edeceklerdir. Bu bedeli ister görüşme esnasında kredi kartınızla, isterseniz bir İş Bank şubesine gidip fransa vizesi başvuru bedeli olarak yatırmanız ve dekontu yanınızda bulundurmanız gerekmektedir. Bundan sonra alacağınız 16 haneli bir pin rakamını randevuya giderken yanınızda bulundurmanız gerekmektedir.

Böylece FRANSA VİZESİ İŞLERİ niz daha sağlıklı gerçekleşmiş olur …

Fransa Vizesi

FRANSA VİZESİ İÇİN HANGİ EVRAKLAR GEREKLİDİR?

Fransaya Vize için gerekli evraklar;

Fransa için farklı amaçlarda vize alınabilir. Bunlar; Fransa Ticari Vizesi, Fransa Turistik Vizesi, Emekli Vizesi, Ev Hanımı Vizesi, Öğrenci Vizesi vb.dir.
Tüm vizeler için ortak istenen belgeler ve Fransa Vize İşleri niz için gerekli evraklar
Vizenin bittiği tarihten sonra en az 6 ay geçerli olan pasaport,
İki adet, belirli ebatlarda ve arka fonu beyaz olan, son 6 ay içinde çekilmiş vesikalık fotoğraf,
30.000 Euro teminatlı Seyahat Sağlık Sigortası,
Uçak bileti ve Otel rezervasyonları (ya da isme yazılmış davetiye),
İmzalı ve tam doldurulmuş Fransa Vizesi başvuru formu (formları dolduran ve başvuru yapanlardan konsolosluk görüşme ücreti alınır),
Konsolosluğa hitaben yazılmış dilekçe gerekmektedir.
 Ticari Vize Başvurusu İçin Gerekli Evraklar

Bu belgelere ilave olarak, farklı amaçlı vizeler için istenen belgeler:
Çalışılan şirketin vergi levhası,
Şirketin faaliyet belgesi,
Şirketin imza sirküleri,
Şirket ticari sicil gazetesi,
SSK işe giriş belgesi,
Ticari amaçlı davet yazısı (onaylı ve detayların belirtildiği),
Şirketin gelir durumunu belirten belgelerdir.

Fransa Vize İşlemleriTURİSTİK VİZE İÇİN GEREKLİ OLAN EK EVRAKLAR

Turist olarak gidecek kişinin çalıştığı şirketinin vergi levhası,
Şirketin faaliyet belgesi,
Şirketin imza sirküleri,
Şirket ticari sicil gazetesi,
SSK işe giriş belgesi,
Vize talep yazısı (başvuran kişi tarafından yazılmış),
Izin garanti yazısı (şirket tarafından yazılmış),
Banka hesabı, varsa tapular, kredi kart fotokopileri vb.,

EMEKLİLER İÇİN GEREKLİ OLAN EK EVRAKLAR

Gidecek kişinin emeklilik belgesi,
Banka hesapları, varsa gayrimenkul tapuları, kredi kartı fotokopileri vb.
Sağlık karnesinin fotokopisi gerekmektedir.

EV HANIMLARI İÇİN GEREKLİ OLAN EK EVRAKLAR

Gidecek kişinin evlilik cüzdan fotokopisi,
Banka hesapları, gayrimenkul tapuları, varsa diğer gelir belgeleri, kredi kartı fotokopileri vb.,
Eşi çalışıyorsa şirket belgeleri,
Eğer varsa, eşinin geçerli veya eski Fransa vize fotokopisi,
Fransa Konsolosluğu vize bölümüne yazılmış dilekçe gerekmektedir.

ÖĞRENCİLER İÇİN GEREKLİ OLAN EK EVRAKLAR

Öğrenci vizesi alırken Fransa’nın dikkat ettiği bazı konular vardır. Mutlaka Türkiye’de Fransızca öğrenmiş olmanız gereklidir. Özel bir dil okuluna gitmiş olmak veya kendi okulunuzda Fransızca dersleri almış olmak, bu gerekliliği karşılayabilir.
Çalışanlar için maaş bordrosu, banka hesap ve tapular, kredi kartlar vb.,
Eğer eğitim masrafları sponsor veya aile tarafından karşılanacaksa, karşılayacak kişilerin gelir belgeleri,
Kayıt olunan okul veya kursun ön kayıt belgesi,
Mezun olduğunuz son okulun diploması (Fransızca olarak hazırlanmış),
Fransa Konsolosluğu vize bölümüne yazılmış dilekçe,
Seyahat edecek olan kişi 18 yaşından küçükse, anne babadan alınan izin yazısı gerekmektedir.
Üç aydan daha uzun süre için öğrenci vizesi alacak olanlar, Ankara ve İstanbul Fransız Kültür Merkezleri’nde yapılan bir mülakat sonucunda başvurmaya hak kazanabilirler. Üç aydan daha az süre için alınacak öğrenci vizesi için mülakat şartı yoktur.

   FRANSA’nın TÜRKİYE TEMSİLCİLİKLERİ

Aşağıdaki Temsilciliklerden Fransa Vize Başvurusu şartları ve detayları  hakkında  bilgi alabilirsiniz.
Fransız Büyükelçiliği Adresi: Paris Caddesi 70, Kavaklıdere Ankara Türkiye
+90 (312) 455 4545
Ankara Fransız Kültür Adresi: Ziya Gökalp Caddesi 15 Kızılay Ankara Türkiye.
Tel: +90 (312) 431 1458
İstanbul Fransız Kültür Adresi: İstiklal Caddesi No:8 Taksim İstanbul Türkiye
Tel: +90 (212) 334 8740

 
 
 
 
 
 

 

Bu yazı 94400 kez okundu.

Etiketler: , ,

Diğer Yazılar

Yorumlar
  1. Vize.net | Yanıt
    06 Ocak 2014

    Fransadan dayılarınızdan orjinal davetiye, Öğrenci belgeniz ve Anne Babanız çalışan olmasına göre evraklarını toparlarsanız Acentamız başvuru için yardımcı olmaktadır. Acentamıza 0 533 459 34 00 nolu ofis cebimizden ulaşabilirsiniz.

  2. osmanbolat
    27 Aralık 2013

    Merhaba ben Eskisehir de universite ogrencisiyim yaz tatilin de fransa ya gitmek istiyorum vize icin neler gerekli yardimci olabilir misiniz . Fransa da akrabalarım var (dayılarım) davetiye vize almamı kolaylaştırır mı ? Türkiyede ssk lı olark çalışmışlığım var  senelik ama şuan öğrenciyim 22 yaşındayım annem ev hanımı babam inşaat işçisi gelir durumu beyan etmesi gerekli mi ? vize pasaport işlemleri için ne kadar para gerekli bilgi alabilir miyim ?

  3. Vize.net | Yanıt
    25 Kasım 2013

    http://www.vize.net/fransa-vizesi.html yazan evrakları toparlarsanız size vize konusunda yardımcı olabiliriz.Acentamıza konuyla ilgili 02122407045-05334593400′dan ulaşabilirsiniz.

  4. Vize.net | Yanıt
    25 Kasım 2013

    vize alabilirmiyimki sorunuza evraklarınızı inceleyerek net bir cevap verebiliriz.İsterseniz topladığınız evrakları acentamıza iletin size yardımcı olalım.Acentamıza 02122407045-05334593400′dan ulaşabilirsiniz.

  5. Vize.net | Yanıt
    25 Kasım 2013

    sınırdışı olduysanız malesefki sizin ülkeye giriş engeliniz olabilir bu durumu sadece vize başvuru yaparken ancak araştırabiliriz bilginiz olsun. Seyahatinizi yapmayı düşündüğünüz tarihler için http://www.vize.net/fransa-vizesi.html sayfamızdan işverenler için gerekli evrakları toparlarsanız size vize konusunda yardımcı olabiliriz.Acentamıza konuyla ilgili 02122407045-05334593400′dan ulaşabilirsiniz.

  6. yasin bas
    24 Kasım 2013

    slm ben iki bin yilindan beri fransada ikamet ediyorum calisma iznim var izine gidip geliyorum evliyim ailem turkiyede yasiyor dort cocugum var  yazin okul tatilinde fransaya yaz tatili icin getire bilirmiyim ve ne gibi evraklar gerekli yardimci olursaniz sevinirim tesekkurler

  7. kasım kurtaran
    22 Kasım 2013

    merhaba ben fransaya turistik vize almak istiyorum ama  ben şu an götürü usulü çalıştığım için sigorta girişim çok yeni henüz bir aylık geri kalan evraklarımın hepsini tamamlaya bilirim ondan yana sorun yok sadece sigorta başlangıcım yeni bu durumda vize alabilirmiyim cevap yazarsanız memnun olurum saygılarımla

Yorum Yapın
Adınız Soyadınız
Yorumunuz
Email Adresiniz