Brezilya

Brezilya VizesiBrezilya Vizesi Başvuru

Brezilya Türkiye arasında 2001 tarihinde Ankara’da imzalanan bir anlaşma ile, 2004 yılından itibaren Türkiye Cumhuriyeti Vatantaşları’ndan, turistik amaçlı geziler için vize istememektedir. Diplomatik, Hususi, Hizmet ve hatta Umuma Mahsus pasaport sahipleri bile Brezilya’ya 3 aya kadar olan süreler için vizesiz giriş yapabilirler. Ancak brezilya vizesi istensin istenmesin her ihtimale karşı, havaalanına ulaştığınızda, görevlilerle yapacağınız görüşmeler sırasında, davetiye (isme yazılmış), otel ve uçak rezervasyonları, sağlık sigortası vize formu ve şahsi bilgilerinizden oluşan belgeleri yanınızda bulundurmanız ayrıca kalacağınız süre içerisindeki yapacağınız harcamaları finanse edebileceğinize dair mali bilgileri de yanınızda bulundurmanız gerekmektedir.

Brezilya Türkiye VizeBrezilya Vize İşlemleri

Öğrenim vizesi, staj için vize, çalışma vizesi, aile birleşimi gibi nedenlerle Brezilya’ya gidecek olanların uygun vize başvurularında bulunmaları ve bu yönde bir vize sahibi olmaları gerekmektedir. Bunun için gerekli detaylı bilgileri Brezilya Konsolosluğu’ndan alabilirsiniz.

Pasaportunuzun süresi vize bitiş tarihinden itibaren en az 6 ay olmalıdır ve pasaportunuzda en az 1 sayfa boş vize sayfası bulunmalıdır. Herhangi bir suç veya farklı durumlardan dolayı Brezilya’dan sınır dışı edilmiş olan kişilerin tekrar Brezilya’ya giriş yapmaları mümkün olmayabilir.  Pasaport işlemleri nizi son ana bırakmamakta fayda var.

Bu konuyla ilgili, Brezilya’ya gidiş yapmadan önce, Türkiye’deki Japon Büyükelçiliği veya Konsolosluğu yoluyla bu sorunun öncelikle giderildiğinden emin olmanız gerekmektedir.

BREZİLYA’nın TÜRKİYE’deki TEMSİLCİLİKLERİ
 

 

Aşağıdaki temsilcilikler ile görüşerek Brezilya Vize Bilgileri hakkında detalı bilgi sahibi olabilirsiniz.
Brezilya Büyükelçiliği Adresi: Reşit galip Caddesi İlkadım Sokak No:1 G.O.P. Ankara Türkiye
Tel: +90 (312) 448 1840

Brezilya Konsolosluğu Adresi: Bankalar Caddesi No:31 – 33 Kat:2 Karaköy

Eminönü İstanbul Türkiye
Tel: +90 (212) 251 4735

Bu yazı 51278 kez okundu.

Etiketler: , ,

Diğer Yazılar

Yorumlar
  1. Vize.net | Yanıt
    06 Ocak 2014

    Brezilya konsolosluğudan bilgi alabilirsiniz.

  2. Vize.net | Yanıt
    06 Ocak 2014

    Uçak biletinizi alıp en az 1 yıllık pasaportunuz Emniyet müdürlüğünden çıkartıp gidebilirsiniz.

  3. Vize.net | Yanıt
    06 Ocak 2014

    Uçak biletiniz alıp direkt gidebilirsiniz. Kalış sürenizi 90 gün olarak geçirmediğiniz sürece problem olmamaktadır.

  4. Vize.net | Yanıt
    06 Ocak 2014

    Ukrayna için Türk vatandaşlarına vize uygulanmıyor ama Brezilya vatandaşı iseniz o konuda bilgimiz yoktur.

  5. Vize.net | Yanıt
    03 Ocak 2014

    Oturum vizesi konusunda yardımcı olamıyoruz. Konsolosluktan bilgi alabilirsiniz.

  6. Vize.net | Yanıt
    03 Ocak 2014

    90 güne kadar vizesiz gidebiliyorsunuz. ama çalışma yada oturum vizeleri için konsolosluktan bilgi alabilirsiniz.

  7. Mehmet
    03 Ocak 2014

    Merhaba, bu sene içerisinde Brezilya’da brezilyalı bir bayanla evleneceğim, ne tür belgeler gerekli veya nereyi aramalıyım?

Yorum Yapın
Adınız Soyadınız
Yorumunuz
Email Adresiniz