Belçika

BelçikaBelçika Vize Formu ;Schengen Vize sistemine dahil olan Belçika için vize başvuruları, Belçika Konsolosluğu’nun belirlediği bir firma tarafından randevu alınarak yapılmaktadır. Turistik amaçlı vize alırken yapılan başvurularda son üç yıl içerisinde almış olduğunuz bir Schengen Vizesi yok ise başvuruyu şahsen yapmanız zorunludur. Ancak ticari amaçlı başvurular için, ilk defa Schengen Vizesi alıyor olsanız bile, firmanız tarafından başvuru yapılabilir, şahsen bulunmanıza gerek yoktur.

 

 

Diplomatik, Hususi ve Hizmet pasaportu sahiplerine vize uygulanmamaktadır.
Resmi dili Fransızca ve Flemenkçe olan Belçika vize başvurusu sırasında mülakatınızı Türkçe olarak da yapmanızda hiçbir sakınca yoktur.

Belçika Schengen Vizesi Ne Kadar Sürede Alınır?

Belçika Konsolosluğu ile mülakat için alacağınız randevu, yoğunluk olması durumunda 10 gün sonrası bile olabilir. Randevu almadan önce evraklarınızı tamamlamanız daha iyi olur. Herhangi bir İş Bankası şubesine yatıracağınız randevu talebi ücreti nden sonra alacağınız pin numarası ile randevu için aramanız gerekmektedir. Ya da telefonda kredi kartınız ile ödeme yapabilirsiniz.
Belçika Konsolosluğu’nda işlemler oldukça yavaş ilerleyebilir. Bu yüzden seyahat yapmayı planladığınız tarihten en az 1 ay önce mülakata gitmeniz daha iyi olur. Normal şartlarda yaklaşık olarak 5 gün süren Belçika Vizesi alımmı, önceden alınmış bir Schengen veya Belçika Vizeniz olması durumunda 1 ile 3 gün arasında değişmektedir. İlk kez alınan vizeler 5 gün kadar sürmektedir.
Bazı bayram ve tatillerde oldukça fazla yoğunluk yaşanacağı düşünülürse, Belçika Vizeleri için vize başvurularını seyahatinizden mümkün olduğunca erken yapmanızda fayda vardır.

Belçika Vizesi Nasıl Alınır?VİZE SÜRESİNİN DOLMASI HALİNDE NE YAPMAK GEREKİR?

Eğer siz Belçika’dayken vize süreniz dolmuşsa, yani belçika vize işlemleri niz geçerliliğini yitirmişse, mazeret için bildirim hakkınız vardır. Bu sürede vize yenileme başvurusunda bulunabilir, ilave olarak 3 ile 5 gün arasında geçici uzatma süresi kazanabilirsiniz. Bu süre içerisinde kaçak durumuna düşmezsiniz ve evraklarınızı tamamlamak için süreniz olmuş olur.

Belçika Vizesi için Gerekli Belgeler : Tüm vizeler için ortak istenen belgeler:
Vizenin bittiği tarihten sonra en az 6 ay geçerli olan pasaport,
İki adet, belirli ebatlarda ve arka fonu beyaz olan, son 6 ay içinde çekilmiş vesikalık fotoğraf,
30.000 Euro teminatlı Seyahat Sağlık Sigortası,

Uçak bileti ve Otel rezervasyonları (ya da isme yazılmış davetiye),
İmzalı ve tam doldurulmuş Belçika Vizesi başvuru formu,
Konsolosluğa hitaben yazılmış dilekçe gerekmektedir.

Bu belgelere ilave olarak, farklı amaçlı vizeler için istenen belgeler:

TİCARİ VİZE İÇİN GEREKLİ OLAN EK EVRAKLAR

Şirketin vergi levhası, faaliyet belgesi, imza sirküleri, ticari sicil gazetesi,
SSK işe giriş belgesi (yeni işe girmiş olanlar için eski SSK belgesi gerekmektedir),
Ticari amaçlı davet yazısı (onaylı ve detayların belirtildiği),
4 aylık Sigorta bildirgesi (fotokopisi),
Şirketin gelir durumunu belirten belgeler gerekmektedir.

TURİSTİK VİZE İÇİN GEREKLİ OLAN EK EVRAKLAR

Turist olarak gidecek kişinin çalıştığı şirketinin vergi levhası, faaliyet belgesi, imza sirküleri, ticari sicil gazetesi,
SSK işe giriş belgesi (yeni işe girmiş olanlar için eski SSK belgesi gerekmektedir),
4 aylık Sigorta bildirgesi (fotokopisi),
Vize talep yazısı (başvuran kişi tarafından yazılmış),
İzin garanti yazısı (şirket tarafından yazılmış),
Banka hesabı, varsa tapular, kredi kart fotokopileri vb. gerekmektedir.

EMEKLİLER İÇİN GEREKLİ OLAN EK EVRAKLAR

Gidecek kişinin emeklilik belgesi,
Banka hesapları, varsa gayrimenkul tapuları, kredi kartı fotokopileri vb.
Sağlık karnesinin fotokopisi gerekmektedir.

EV HANIMLARI İÇİN GEREKLİ OLAN EK EVRAKLAR

Gidecek kişinin evlilik cüzdan fotokopisi,
Banka hesapları, gayrimenkul tapuları, varsa diğer gelir belgeleri, kredi kartı fotokopileri vb.,
Eşi çalışıyorsa eşinin çalıştığı şirketin belgeleri,
Eğer varsa, eşinin geçerli veya eski Belçika vize fotokopisi,
Belçika Konsolosluğu vize bölümüne yazılmış dilekçe gerekmektedir.

ÖĞRENCİLER İÇİN GEREKLİ OLAN EK EVRAKLAR

Eğer eğitim masrafları sponsor veya aile tarafından karşılanacaksa, karşılayacak kişilerin gelir belgeleri,
Anne veya babanın, Belçika Konsolosluğu dikkatine yazdığı imzalı dilekçe,
Öğrenci olduğunuzu gösteren belgeleriniz,
Kayıt olunan okul veya kursun ön kayıt belgesi (öğrenim amaçlı başvurularda) gerekmektedir.

BELÇİKA’nın TÜRKİYE TEMSİLCİLİKLERİ

Belçika Büyükelçiliği Adresi: Mahatma Gandi Caddesi, No:55 G.O.P. Ankara Türkiye
Tel: +90 (312) 446 8247

Belçika Konsolosluğu Adresi: Sıraselviler Caddesi, No:73 Taksim İstanbul Türkiye
Tel: +90 (212) 243 5074

Belçika Başkonsolosluğu vize bölümü çalışma saatleri: Ticari vize başvuruları sadece P.tesi, Çarşamba ve Cuma günleri 09:00 – 11:00 arasındadır. Ziyaret vizesi başvuruları ise sadece Salı ve Perşembe 09:00 – 11:00 arasında yapılmaktadır.

Bu yazı 59001 kez okundu.

Etiketler: , ,

Diğer Yazılar

Yorumlar
  1. Vize.net | Yanıt
    09 Aralık 2013

    Oturum ve yerleşim vizelerine yardımcı olamıyoruz. Konsolosluktan bilgi alabilirsiniz.

  2. Volkan Ormantepe
    29 Kasım 2013

    Oncelikle iyi geceler. Ben esim ve 3 yasindaki oglum ile birlikte belcika ya goc etmek ve oraya yerlesmek istiyorum ben askeri personelim 2 sene sonra zorunlu hizmet surem dolacak ve birakacagim esim hemsire. Benim ozel guvenlik yakin koruma kurslarim ve bunlara dair belgelerim var. Esim zaten saglik bakanliginin cesitli dallarda vermis oldugu egitim ve kurslara ait belgeleri mevcut esim ve ben temel seviyede fransizca biliyoruz ve bunu daha da gelistirmeye calisiyoruz sizce ne yapmamiz lazim
     
     

  3. Vize.net | Yanıt
    25 Kasım 2013

    Konuyla ilgili size yardımcı olmak için acentamıza 02122407045-05334593400′dan ulaşabilirsiniz.

  4. Vize.net | Yanıt
    25 Kasım 2013

    belçikaya başvuru yaparken herzaman davetiye önemli bir etken olur sizin için

  5. Vize.net | Yanıt
    25 Kasım 2013

    Daha önceden aldığınız schengen vizelerini kötüye kullandıysanız yani ilk aldığınız anda aldığınız ülkeye degilde başka ülkelere giris yaptıysanız ve 6 kişide aynı anda başvurupta birlikte gideceğinizden dolayı geri dönmeme riskinizi düşünüp sizi pasaport sorgulamaya alınmışsınızdır. Umarım son dakika pasaportlarınızı vizeli almışsınızdır aksi takdirde red hele belçikadan alınan herzaman sorun olur pasaportlarınızda.

  6. cihan sözlü
    04 Kasım 2013

    iyi akşamlar ben müzisyenlik yapıyorum 1 kaç günlüğüne belcıkaya gıtmem gerekıor bır restoranın acılısında müzik yapıcagım davetıye gelcek müzisyen kimliğimde var vızede bır sorun cıkarırlarmı acaba?
     
     

  7. Buket23
    23 Ekim 2013

    Merhaba,
    Aralık ayının ilk haftası belçikaya turistik amaçlı gitmek istiyorum. Arkadaşım Belçika’da ikamet etmektedir. Oradan davetiye göndermesi daha etkili olurmu? Yoksa kendim vize için başvurmam yeterli olurmu?
    Konuyla ilgili acil bilgi rica ederim.
    Teşekkürler

Yorum Yapın
Adınız Soyadınız
Yorumunuz
Email Adresiniz