Avusturya

Avusturya Vizesi

Avusturya Vize Başvuru
Avusturya, hem turistik açıdan hem de eğitim imkanları açısından oldukça fazla vize talebi gören ülkeler arasındadır. Avusturya vizesi almak için öncelikle Konsolosluktan bir randevu almak gerekmektedir. Randevu öncesinde tüm evraklarını tamamlamış olmanız daha faydalı olacaktır. Avusturya da Schengen Vize sistemine dahil olan ülkelerdendir.
Avusturya Konsolosluğu’nu vize randevusu için aramadan önce, bir İş Bankası şubesine belli bir ücret yatırmanız ve yatırırken Avusturya Büyükelçiliği vize randevusu için bu parayı yatırdığınızı belirtmeniz gerekmektedir.

Randevu için aradığınızda, dekont üzerindeki pin kodunuzu bildirerek randevu almanız gerekmektedir. Ya da birbaşka yol olan kredi kartınızla ödeme yapmak için, görüşme sırasında kredi kartınızı yanınızda bulundurmanız gerekmektedir. Bu yüzden randevu için aradığınızda önceden hazırlıklı olmanız gerekmektedir.

Avusturya Vize  Başvurusu Reddedilmesi Halinde

Avusturya Vize İşleri ni tamamladıktan sonra başvurunuzun reddedilmesi halinde, neden reddedildiğine bağlı olarak tekrar başvuruda bulunabilirsiniz. Mesela, evraklarınızın eksikliğinden dolayı başvurunuz reddedilmişse, evraklarınızı tamamlayıp, en kısa zamanda tekrar başvurabilirsiniz.
Vize başvuruları, seyahatlerden en az 3 hafta önce yapılmalıdır. Avusturya için alınacak Schengen vizesi işlemleri, bazı özel durumlar hariç 1 haftaya kadar sürebilmektedir.
3 aya kadar olan Avusturya seyahatlerinde, Diplomatik, Hususi ve Hizmet pasaportu sahiplerinin vize almaları gerekmemektedir. Lacivert pasaport sahipleri için alınacak vizeler, yarım sene için en fazla 3 aylık verilmektedir. Vize başvuruları şahsen yapılmalıdır. Önceden alınmış Schengen veya Avusturya vizeniz olsa bile, Konsolosluk, sizin şahsen görüşmeye gelmenizi istemektedir.
Vize süreniz bittiğinde, kesinlikle Avusturya’dan çıkış yapmanız gerekiyor. Bu konuda esnek davranmayan Avusturya, bu kurala uymamanız halinde tekrar vize almanızı oldukça zorlaştırabiliyor.
Avusturya vizesi mülakatlarını Türkçe olarak yapabilirsiniz. Ancak hazırlayacağınız evraklar arasında Türkçe olanların, Almanca çeviri sinin yapılması ve noter onaylı olmalı gerekmektedir.

Avusturya Vizesi İçin Hangi Evraklar Gereklidir? Avusturya  Turistik Vize

Tüm vizeler için ortak istenen belgeler:
Vizenin bittiği tarihten sonra en az 6 ay geçerli olan pasaport,
İki adet, belirli ebatlarda ve arka fonu beyaz olan, son 6 ay içinde çekilmiş vesikalık fotoğraf,

30.000 Euro teminatlı Seyahat Sağlık Sigortası,
Uçak bileti ve Otel rezervasyonları (ya da Avusturya oturma izni bulunan kişiler tarafından isme yazılmış davetiye),

İmzalı ve tam doldurulmuş Avusturya Vizesi başvuru formu ,

Antetli kağıda, Konsolosluğa  yazılmış dilekçe gerekmektedir.
Bu belgelere ilave olarak, farklı amaçlı vizeler için istenen belgeler:

Ticari Vizesi İçin Gerekli Olan Ek Evraklar

Şirketin vergi levhası, faaliyet belgesi, imza sirküleri, ticari sicil gazetesi,
SSK işe giriş belgesi,
Ticari amaçlı davet yazısı (onaylı ve detayların belirtildiği),
Şirketin gelir durumunu belirten belgeler gerekmektedir.

Turist Vizesi işlemleri İçin Gerekli Olan Ek Evraklar

Turist olarak gidecek kişinin çalıştığı şirketinin vergi levhası, faaliyet belgesi, imza sirküleri, ticari sicil gazetesi,
SSK işe giriş belgesi, maaş bordrosu,
Vize talep yazısı (başvuran kişi tarafından yazılmış),
İzin garanti yazısı (şirket tarafından yazılmış),
Banka hesabı, varsa tapular, kredi kart fotokopileri vb. gerekmektedir.

EMEKLİLER İÇİN GEREKLİ OLAN EK EVRAKLAR

Gidecek kişinin emeklilik belgesi,
Banka hesapları, varsa gayrimenkul tapuları, kredi kartı fotokopileri vb.
Sağlık karnesinin fotokopisi gerekmektedir.

EV HANIMLARI İÇİN GEREKLİ OLAN EK EVRAKLAR

Gidecek kişinin evlilik cüzdan fotokopisi,
Banka hesapları, gayrimenkul tapuları, varsa diğer gelir belgeleri, kredi kartı fotokopileri vb.,
Eşi çalışıyorsa eşinin çalıştığı şirketin belgeleri,
Eğer varsa, eşinin geçerli veya eski Avusturya vize fotokopisi,
Avusturya Konsolosluğu vize bölümüne yazılmış dilekçe gerekmektedir.

ÖĞRENCİLER İÇİN GEREKLİ OLAN EK EVRAKLAR

Eğer eğitim masrafları sponsor veya aile tarafından karşılanacaksa, karşılayacak kişilerin gelir belgeleri,
Anne veya babanın, Avusturya Konsolosluğu dikkatine yazdığı imzalı dilekçe,
Öğrenci olduğunuzu gösteren belgeleriniz,
Kayıt olunan okul veya kursun ön kayıt belgesi (öğrenim amaçlı başvurularda),
18 yaşından küçükler için anne veya babanın vereceği muvafakatname gerekmektedir.
Avusturya Transit Vizesi için ek evrak, sadece Avusturya sınırları içerisinde kalınan süreye bağlı olarak gerekmektedir.

AVUSTURYA’nın TÜRKİYE TEMSİLCİLİKLERİ

Avusturya Büyükelçiliği Adresi: Atatürk Bulvarı No:189 Kavaklıdere/Ankara Türkiye
Tel: +90 (312) 419 04 31
Başvuru günleri: P.tesi – Cuma arası
Vize işlem saatleri: 09:00 – 12:00 arası
Vize teslim günleri: P.tesi – Cuma 13:00 – 15:00 arası

Avusturya Konsolosluk Adresi: Köybaşı Cad. No:46 Yeniköy / İstanbul Türkiye
Tel: +90 (212) 363 84 10
Başvuru günleri: P.tesi – Cuma arası
Vize işlem saatleri: 09:00 – 12:00 arası
Vize teslim günleri: P.tesi – Cuma 09:00 – 12:00 arası.

Bu yazı 111382 kez okundu.

Etiketler: , ,

Diğer Yazılar

Yorumlar
  1. Vize.net | Yanıt
    03 Ocak 2014

    Merhabalar en az 6 ay sigortalı olup son 3 aylık maaş bordrosu vermeniz lazım. Yeni sigorta olacağından dolayıda tapu, araç ruhsatı, içinde bakiyeli banka hesap cüzdanınız yeterli olması gerekmektedir. Acentamıza ve diğer gerekli evraklara 0 533 459 34 00 nolu ofis cebimizden ulaşabilirsiniz.

  2. erdalmurat
    12 Aralık 2013

    selam.    kız   arkadaşım  avusturyada  yaşıyor,   ben  çalışmıyorum sigortam yok,   misafir, ziyaretçi olarak  gitmem  için        neler   yapmalıyım ?  sigortam  en az  kaç  aylık  olmalı ?   banka  hesabımda para , yada  üstüme  araç, mülk olmalı mı ?

  3. Vize.net | Yanıt
    25 Kasım 2013

    davetiye resmi makamlardan alıcaksınız.kımlık ve oturma ıznınız fotokopisi ile birlikte kendısıne orjınal davetiyeniz iletilirse kendisininde toplayacağı evraklarıyla vize alabilirsiniz.Bu konuda size yardımcı olmamızı isterseniz acentamıza 02122407045-05334593400′dan ulaşabilirsiniz.

  4. Esmer
    11 Kasım 2013

    Mrb ben Avusturyada yasiyorum, 24 Yasindayim ve 6 senedir calisiyorum.

    Anaannemi bu kis iki ayligina Yanima getirmek istiyorum. Davetiye Nasil yazilir?
    Ve daha neler yapmam lazim gerek?

    Tskler

  5. Vize.net | Yanıt
    02 Ekim 2013

    Aile birleşimi için Acentamız yardımcı olamamaktadır

  6. Vize.net | Yanıt
    02 Ekim 2013

    Aile birleşimi için Acentamız yardımcı olamamaktadır.

  7. Vize.net | Yanıt
    02 Ekim 2013

    Çalışan birisinden davetiye göndertirseniz yada siz davetiye çıkartırsanız Annenizde eşi yada kendisinin emekli yada çalışan olmasına göre evrakları ve maddi evraklarını toparlarsa Acentamız başvuru için yardımcı olmaktadır. Acentamıza 0 533 459 34 00 nolu ofis cebimizden ulaşabilirsiniz.

Yorum Yapın
Adınız Soyadınız
Yorumunuz
Email Adresiniz